2013-03-14 19:14:51• hírek • Kocsis Zoltán

Több, mint 275 ezer lejre bírságoltak a fogyasztóvédők februárban

Százötvenkét ellenőrzést tartottak február hónapban a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség munkatársai - derült ki a csütörtöki sajtótájékoztatón. Ezeken összesen 129 kihágást vagy törvénysértést megállapító jegyzőkönyv készült, tette hozzá Maria Pintér, a felügyelőség vezetője.

Az elmúlt hónapban 275.500 lej értékű bírságot szabtak ki a felügyelőség munkatársai és 1713 lej értékű árút vonta ki véglegesen vagy ideiglenesen a forgalomból.

Az élelmiszer-jellegű áruk esetében az egyik leggyakoribb szabálytalanság a termék súlyának megtévesztő feltüntetése: hasonló gondok jelentkeztek a Sunculita Fox hústermékei, különböző pékáruk valamint jelentős mennyiségű cukor és kukoricadara esetében is. Cukorból 660 kilogrammot, kukoricadarából pedig 2800 kilogrammot vontak ki a forgalomból, mert a csomagoláson nem megfelelően volt feltüntetve a termék súlya valamint utóbbi esetében a szavatosság időtartama sem.

A felügyelős munkatársai február hónapban a kozmetikai termékeket is ellenőrizték. Visszatérő problémát okozott a nem megfelelő a címkézés. Egyik szatmárnémeti forgalmazó feltüntette ugyan, hogy 30%-os kedvezménnyel árulja kozmetikumait, ám sem az eredeti árat, sem a árkedvezményes időszak végén nem jelenítette meg. Egriben két forgalmazó is lejárt szavatosságú borotvahabot és hajhabot árult.

Az elmúlt hónapban ötven lakosság bejelentkezés érkezett a felügyelőséghez. Ezek közül 25 bizonyult megalapozottnak. A legtöbb panasz háztartási elektronikai berendezések és mobiltelefonok vásárlását követően merült fel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: